Made with FontFont

mwff.jpg

Esta setmana he tingut l’ocasió de fullejar el llibre Made with FontFont, editat pel cofundador de FontShop Erik Spiekermann i el dissenyador i escriptor alemany Jan Middendorp. En ell es fa un recorregut pel naixement i la història de les tipografies més rellevants de la coneguda fundició i s’hi inclouen valuosíssims esbossos a mà i referents de tot tipus emprats en el disseny de cada lletra. També recopila una gran quantitat d’exemples d’aplicació de les tipografies en treballs reals de disseny gràfic, que conforma una part molt interessant i és la que li dóna nom al llibre. Com ells mateixos diuen, no és un catàleg tipogràfic, sinò un catàleg de possibilitats creatives.

Les famílies que es presenten al llibre són, principalment, les best-sellers de FontFont (DIN, Meta, Dax, Scala) i el material i els textos dels autors, per supost, la crème de la crème: Neville Brody, Rian Hughes, Akira Kobayashi, LettError, Paula Scher, etc.

Made with FontFont celebra, junt amb l’exposició FiFFteen, que està fent un tour per les principals capitals mundials del disseny (Londres, Nova York, Berlin, Barcelona i oh! València), el 15é aniversari de l’empresa fundada en 1990 per Spiekermann i Brody.

Tot i que està en anglés, a mi no m’ha resultat difícil entendre alguns paràgrafs que he tingut el valor de començar a llegir. En definitiva, molt i molt bo. Sense dubte, un llibre que cal tindre. És una llàstima que els Reis Mags ja hagen passat per ma casa.

Futllet en PDF (3.5 MB)
Informació i fotos del llibre (enllaç en alemany)
FIFFTEEN: 15 años de tipografía para mentes independientes
(l’exposició al 2n Congrés de Tipografia a València, Juny-Juliol de 2006)
FontFont on flickr

Una resposta to “Made with FontFont”

  1. lorenita Says:

    muy buena recomendación mactiste.
    muchas gracias, es interesantisimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: