CuatroTipos i més coses

4tipos.jpg

Desde 1972, cada San Valentín, la publicidad de Nestlé se ha encargado de convencernos de que los sueños venían envueltos en cajitas rojas. Sin embargo, desde que en 1987 naciera QuarkXpress, para los diseñadores las cajitas rojas son la mayor de nuestras pesadillas.

M’ha fet molta gràcia esta interessant reflexió que he llegit en CuatroTipos, un nou bloc valencià sobre disseny periodístic que acabe de descobrir.
Està online des del mes passat i l’editen quatre tipets relacionats amb el món del disseny editorial, la divulgació i el periodisme: Javier Pérez Belmonte, Diego Obiol, Tomás Gorría i Herminio Javier Hernández.
L’únic que em sonava és Tomás Gorría, i era perquè va ser el col·laborador del Levante que escrigué aquell article sobre el 2n Congrés de Tipografia on apareixen dos fotos de Raül i una meua. Però bé, no remenem la merda del passat i deixem-ho córrer. Per damunt d’aquell desliz, està l’elogiable afany divulgatiu del disseny del País Valencià que practica esta gent. El cas és que el bloc està de puta mare.
Fonamentalment parlen de periòdics, revistes, llibres i tipografia, però estan oberts a altres temes com la música o la gastronomia. En fi, un enllaç indispensable que se’n va directe al blogroll. Enhorabona, companys!

Com a nota curiosa, també se li va escapar un desbordament de caixa al maquetador de l’article sobre Desgavell en La Cartelera, el suplement del divendres passat de Levante EMV:

desgav.jpg

_nota mental: He de fer un post sobre Desgavell (el grup del meu germà) i un altre sobre La Raíz (el grup del meu cosí), les millors bandes de La Safor. =)

+enllaços:
CuatroTipos. Diseño periodístico y más.
Desbordamiento de caja | CuatroTipos
Tomás Gorría web site

Flickr de Tomás Gorría

_nota tècnica: La tipografia de dalt és la FFMax, que l’estic utilitzant ara molt al treball. El programa de maquetació és l’InDesign CS2.

Una resposta to “CuatroTipos i més coses”

  1. Raul Says:

    Fa gracia que Tomas Gorria s’haja obert un compte a flickr.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: