vídeo en flickr, per què no?

La notícia tecnològica del dia és que flickr té des de hui suport per a vídeo, només per a usuaris Pro (els que paguem) i limitat a 90 segons / 150 Mb. De seguida han aparegut grups de gent en contra argüint coses com aquestes:

– Per a vídeos ja tenim YouTube.
– Açò va a omplir-se de mala gente i la qualitat del servei va a caure.
– Es perd la màgia i l’esperit inicial de flickr.
– Es banalitza el noble art de la fotografia.

No li veig sentit a cap dels arguments, la veritat. Em sorprén molt l’actitud purista d’aquells que s’han posicionat en contra, d’aquesta manera tan poc reflexiva i radical. I ho dic jo, que amb quasi 850 imatges carregades i una síndrome de tikismiquisme agut seria un ferm candidat a rebutjar les que els administradors denominen fotos llargues en flickr.

Anem a veure. On està el problema? Si no vols vore vídeos no ho fas. Pots desactivar sense problema l’opció en les cerques i en els grups. I si no vols pujar-los, igual. Ningú t’obliga. Que s’omplirà de gent xunga que embrutarà el bon nom de flickr? Per què no mirar-ho pel costat positiu? Jo veig una oportunitat única per a conèixer altres punts de vista d’alguns dels meus contactes preferits. Si la cosa va d’embrutar, només cal veure la muntonada de banners merdosos que a hores d’ara ja omplin els grups per la causa com no videos on flickr o we say no to videos on flickr. De veritat, què els pica? Que algú m’ho explique, per favor. Et donen un servei més pel mateix preu! Si damunt no trastoquen massa el disseny ni la interfície, se suposa que és una jugada redona i positiva per a tots, no? No entenc res.

Etiquetes: ,

7 Respostes to “vídeo en flickr, per què no?”

 1. Manel Says:

  Ja som dos. Pero cal afegir que Flickr es una 2.0 i no nomes es la foto i prou. Es tambe paraula, moblog, blog…
  Xe qui no vullga foto llarga, que no li done al PLAY…

 2. Xavi Says:

  Clar! Sí als vídeos, o com a mínim, per què no?

 3. sunxez Says:

  Jo estic amb tu. Si hi ha l’opció de desactivar el video en les cerques, no hi ha problema.

  Crec que al limitar el video s’evitaran els ‘videos tontos típics de youtube’ i es mostraran en video allò que en foto no es pot arribar a mostrar (s’ha acabat fer 5 o 6 fotos i ajuntar-les en photoshop per tenir una panoràmica!)

  per cert, a Xataka foto proposen usos per al flickr video: fer resums dels sets i àlbums, acompanyaments amb música…i reportatges narrats
  (tot això no deixar d’estar a youtube, però la gràcia seria que flickr tregui un editor online per poder fer videos amb les nostres fotos,àlbums i sets, i poder pujar àudios..)

 4. Jeky Says:

  Yo pienso lo mismo q tú, es una oportunidad maravillosa de conocer cosas nuevas de nuestros grandes contactos, y de momento no creo que sea igual que Youtube, con la limitación de 90seg. y que sólo es permitido para pro se contendra…

 5. SOLIPSISTA Says:

  Jo no se de que parleu, jo no se res

 6. MsNice Says:

  Anda ya: si ya es cargante encontrarte streams llenos de primeros planos de chicas plastificadas, o autorretratos de adolescentes atormentados/as en picado, y con flash aterrador… lo siguiente serán videos de esos mismos personajillos: el matón del barrio, la joven que desesperadamente busca aceptación de su cuerpo a través de los comentarios que ponen en sus fotos de desnudos…
  Por supuesto que se pueden ignorar los videos, pero ya verás como esto sigue trayendo cola y que conste que por mucho que lo repitáis el video no es sólo “una foto movida” hay mucho detrás, y la gente se lo salta a la torera.

 7. mactiste Says:

  Como en todos los medios, hay mucha mierda. Eso está claro.
  Simplemente hay que saber seleccionar.
  También hay fotos HDR que a mí me parecen horribles y no por ello pido a flickr que desactive la opción de subirlas. Al igual que no me molesta que la gente suba documentos escaneados, capturas de pantalla, ilustraciones, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: